Májový jarmark uzavře centrum Zábřeha

ŠUMPERSKO – I když půjde o sváteční den, měli by řidiči jedoucí přes Zábřeh na Šumpersku 1. května počítat s uzavírkou. Chystá se totiž Májový jarmark, který přiláká tisícovky návštěvníků. Centrum, přes které vede dopravní tepna, bude neprůjezdné už od brzkého rána.

Program vyhledávané akce slibuje zajímavé vyžití pro všechny věkové kategorie. Pořadatelé přichystali výstavu historických vozidel, koncerty, jarmark, farmářské trhy nebo tradiční lunapark.

„Novinkou letošního májového jarmarku bude unikátní výstava mini shetlandských poníků, kteří se vyznačují milou a dobráckou povahou. Děti si je budou moci pohladit a také povodit,“ láká na novou atrakci Zdeněk David z pořádajícího kulturního domu.

Kulturní program, který odstartuje na pódiu vedle kulturního domu v devět hodin ráno a potrvá do večerních hodin, nabídne vystoupení dechového orchestru místní základní umělecké školy, legendární rockové pecky v podání skupiny The Kredenc z Hlinska, folk a folk-rock moravičanských kapel The Addams Sisters a A. M. Úlet a na závěr rockovou smršť domácích Atomů.

Představí se i několik skupin úspěšných zábřežských mažoretek a tanečních skupin moderního tance. Svoje místo na hlavní scéně budou mít také tanečníci z Moraváčku, děti z mateřských škol Strejcova a Zahradní i tanečnice flamenka. „Pozvání letos přijali také bikeři ze spolku Utopia Bikes, kteří svou prezentací jistě potěší zejména příznivce terénních a horských kol,“ doplnil výčet účinkujících David. Součástí jarmarku budou také farmářské trhy konané za podpory Olomouckého kraje.

Bohatý program úplně uzavře části ulic Československé armády, Postřelmovská a celé náměstí Osvobození. Uzavírka a objížďky budou označeny dopravním značením. Po dobu uzavírky nebude obsluhována autobusová zastávka na nám. Osvobození, zastávka u polikliniky bude přemístěna na ulici Bezručova.