Tragická nehoda na Šumavě si vyžádala dva lidské životy

PRACHATICKO – Včerejší podvečer se stal osudným pro účastníky dopravní nehody, ke které došlo na Prachaticku. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému a přivolán musel být také vrtulník letecké záchranné služby. Nehoda uzavřela komunikaci spojující Českou republiku s Německem.

Vážná dopravní nehoda se stala na silnici první třídy v katastru obce Kubova Huť. „Jako první se z policejních složek dostali k nehodě policisté obvodního oddělení Horní Vltavice, kteří zjistili, že několik stovek metrů za Kubovou Hutí se střetla dvě osobní vozidla, kde jsou celkem zraněni tři muži,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Vzápětí k nehodě dorazili zdravotníci za podpory letecké zdravotnické služby, ale dva muže se přes veškerou jejich snahu již nepodařilo zachránit.

„­Šetřením na místě zjistili, že pravděpodobně řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Polo jel po uvedené frekventované komunikaci, ve směru Kubova Huť – Horní Vltavice, kdy při projetí ostrou levotočivou zatáčkou, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem komunikace, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem tovární značky Volkswagen Passat,“ popsal pravděpodobný průběh nehody policejní mluvčí. Dva mladí muži z vozidla Polo zemřeli a osmatřicetiletý řidič Passatu byl s lehkými zraněními převezen do nemocnice.

Tragická dopravní nehoda v katastru obce Kubova Huť na Prachaticku (zdroj Policie ČR)

Koroner nařídil soudní pitvu a případ si převzala Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Prachatice, která zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu Usmrcení z nedbalosti. Jedná se od začátku roku o již 19. a 20. oběť dopravních nehod na jihočeských silnicích.

„Silnice, spojující Prachaticko se Spolkovou republikou Německo (Bavorsko), byla uzavřena pro veškerý provoz do pozdních nočních hodin,“ konstatoval policejní mluvčí Milan Bajcura.

V tomto týdnu je to druhá smrtelná nehoda, o které jsme vás informovali (článek najdete zde).