Rokycanská nemocnice bude jako nová. Dokonce i s dalším parkovištěm!

ROKYCANY – Už to bylo třeba. Vždyť původní vybavení nemocnice bylo desítky let staré a dávno neodpovídalo 21. století. Teď už se naštěstí brzy zvýší komfort jejích pacientů i návštěvníků.

Plzeňský kraj je v dobré finanční kondici, proto může svůj majetek postupně obnovovat a modernizovat. „Zdravotnictví patří mezi priority, a tak díky čtyřmilionové investici dojde k obměně dvou třetin lůžek. Pacienti se do konce května mohou těšit na nové polohovatelné postele s nočními stolky. Zároveň nemocnice dostane nový záložní zdroj, aby byla připravena na blackout,“ prozradila náměstkyně hejtmana Marcela Krejsová.

Změn v Rokycanské nemocnici ale bude více. Kraj je připravuje společně s městem Rokycany, které se chystá rekonstruovat Volduškou ulici, vedoucí právě k nemocnici. Při rekonstrukci ulice se počítá s tím, že u nemocnice vzniknou nová parkovací místa, která zvýší komfort návštěvníků i zaměstnanců. „Parkování bude zpoplatněné, ale pokud si majitel vozu například půjde pro léky do lékárny, parkovné se mu z útraty odečte,“ uvedla dále náměstkyně hejtmana.

V Rokycanské nemocnici se počítá také s rekonstrukcí kotelny.

Na stole jsou dvě varianty:

• napojení na rokycanskou teplárnu

• takzvaný ostrovní systém, kdy by sama nemocnice energii vyráběla

Která z nich nakonec bude ta nejschůdnější se ukáže až po dokonalém zvážení a posouzení obou možností.