Vysočina opět podpoří protesty za nezávislou justici! Přidáte se?

VYSOČINA – Jihlava, Pelhřimov, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Třebíč, Nové Město na Moravě a několik dalších měst a obcí z Vysočiny pokračují v protestech za nezávislou justici a na dnešek, pondělí 13. května, připravují další protestní setkání pod celorepublikovou hlavičkou spolku Milion chvilek pro demokracii.

V Havlíčkově Brodě se na Havlíčkově náměstí sejdou v 18.00 hodin. Opět vystoupí významné regionální osobnosti a protest chtějí vést v inteligentním duchu. Své názory vyjádří učitel místní střední školy Milan Pilař, Ervín Hausvater – člen platformy Rekonstrukce státu nebo spoluorganizátorka protestních akcí a členka několika aktivních neziskových organizací v Brodě Michaela Krpálková. „Máme opravdu velkou radost, jaký zájem opět vzbudilo narychlo připravené druhé shromáždění v Havlíčkově Brodě na podporu nezávislosti justice, která je posledními kroky trestně stíhaného premiéra ohrožena,“ uvádí na FB události Broďáci.

V Jihlavě je akce naplánovaná na Masarykově náměstí od 17.30 hodin. V Třebíči chystají od 17.30 hodin pochod od sochy Cyrila a Metoděje na Karlově náměstí k okresnímu soudu na Bráfově třídě. O hodinu později budou za nezávislost české justice pochodovat Žďárští s cílem dojít k budově Okresního soudu a v Pelhřimově se protestující sejdou v 18.00 hodin na Masarykově náměstí u sochy svatého Václava.

Po celé republice je na mapě Milion chvilek pro demokracii zobrazených 127 oficiálně zapojených míst.