Olomoucká muzejní noc zavede do skleníku nebo na letiště

OLOMOUC – Muzejní noc, to není jen návštěva muzeí a galerií. Jde o dobu, kdy se lidé mohou podívat i do míst, kam se běžně nechodí. V Olomouci propukne tato večerní akce už zítra 17. května od 18 hodin.

„Je to jedinečná příležitost projít si výstavy v neopakovatelné atmosféře noci. Olomoucká muzejní noc je součástí Festivalu muzejních nocí, který se koná v celé České republice,“ uvedla mluvčí Olomouce Radka Štědrá.

V rámci akce přivítají návštěvníky desítky míst a institucí. Mezi nejzajímavější místa určitě patří výstavistě Flora a botanická zahrada, kde se koná Den fascinace rostlinami. Od půl deváté až do půl dvanácté večer budou v hodinových intervalech probíhat unikátní noční prohlídky exotických rostlin v palmovém skleníku.

Trochu strašidelně zní pozvánka Přírodovědecká fakulty Univerzity Palackého na prohlídku Anatomického muzea. Sem mohou lidé starší 15 let. Lidé se výjimečně mohou projít také po studiích Českého rozhlasu.

Milovníci technických památek zamíří od 18 hodin na letiště Olomouc, kde se otevřou historické letecké hangáry. Téměř na všech zapojených místech doprovodí návštěvníky průvodce se zajímavými a netradičními informacemi.

Všechna zapojená místa a podrobný program se nachází zde.