Na dálnici D3 se usadila zraněná labuť

TÁBORSKO – Dnes ráno čekalo na řidiče projíždějící po dálnici D3 velké překvapení. V jednom z jízdních pruhů se totiž usadila labuť a nechtělo se jí tuto komunikaci opustit. Na místo byla vyslána hlídka policistů, přičemž labuť již v tu chvíli hlídal jeden z řidičů, který celou událost nahlásil.

Integrované operační středisko přijalo hlášení o zraněné labuti krátce po sedmé hodině ranní. Ta se usadila na přibližně 97 kilometru dálnice D3 v jízdních pruzích ve směru na Prahu. „Labuť se naštěstí nacházela na místě, kde je v důsledku místní úpravy snížena rychlost a řidiči tak mohli i na tuto nečekanou situace adekvátně reagovat,“ popsal situaci policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Přivolaní policisté povolali k bezpečnému zajištění prostoru pracovníky správy a údržby silnic a informovali také záchrannou stanici pro zraněné živočichy z nedalekých středočeských Votic. „Její pracovníci následně zraněnou labuť odchytili, odborně zajistili a převezli k dalšímu ošetření,“ uvedl policejní mluvčí. Před devátou hodinou ranní byl provoz na dálnici plně obnoven.

„Děkujeme tímto nejen řidiči – oznamovateli, ale i všem ostatním řidičům, pro které průjezd tímto místem znamenal v dané době malé zdržení,“ dodal mluvčí Doubek.