Na Kožlanském jarmarku proběhne i soutěž o nejlepší koláč. Tady si užijete

PLZEŇSKO – Pokud si chcete prožít nevšední letní sobotu plnou dobrého jídla, pokochat se výrobky z dílen tradičních řemeslníků a nějaký si i zakoupit a třeba si i zasoutěžit, pak je Kožlanský jarmark to správné místo po vás.

Město Kožlany a Spolek sochaře Václava Levého z.s. zvou na Kožlanský jarmark, který se koná v sobotu 8. června od 13:00 do 17:00 v parku před radnicí v Kožlanech.

Ve stáncích vás přivítají regionální dodavatelé zemědělských výrobků jako je Křivokládská medovina a med, farma Babina a jejich mléčné výrobky (jogurty, sýry atd…), Vojenická uzenina, Bylinky a koření Marcela Bohuslavová z Kladna. Cukrářské výrobky budou prodávat učni z Integrované střední školy Jesenice, dále jednáme s prodejci moštů, pálenky a ovoce.

Tradiční řemeslné práce vám představí a prodají například ruční keramická výroba Jindřich Hoffman. Oči vás budou přecházet z nabízených perníčků, textilních hraček, pletení z pedigu, drátkování, šperků z korálků, ozdobných svíček, scrapbookingu. Pro děti bude připravena výtvarná dílnička a malování na obličej.

Soutěž o nejlepší český koláč

Nebojte se přinést a představit svůj vlastní koláč s receptem třeba od vaší babičky nebo dokonce prababičky. Koláč musí mít minimální průměr 20 cm. K účasti ho budete moci odevzdat od 12.00 – 14.00 v předem označeném stánku na Kožlanském jarmarku. Toto je výzva pro všechny amatérské pekaře!

Doprovodný program:

  • Hudební skupina Šlapeton
  • Vystoupení dětí ZŠ Kožlany.
  • Tradice jarmarků v Kožlanech – paní Jitka Vlčková
  • Vystoupení pěveckého souboru Kozel – Kozojedy
  • Připomenutí sochaře Václava Levého