Víkendová policejní razie odhalila 17 mladistvých pod vlivem

CHOTĚBOŘSKO – O víkendu se v jednom z areálů na Chotěbořsku konala větší hudební akce. Toho využili policisté a vydali se na důkladnou hlídku. Z osmdesátky zkontrolovaných mladistvých odhalili sedmnáct pod vlivem alkoholu. V hledáčku policistů při akci skončil také muž, kterého na místě zadrželi v souvislosti s distribucí marihuany.

V době příjezdu policistů, krátce po půl jedenácté večer, bylo na místě více jak dvě stovky návštěvníků, mezi kterými byli i mladiství. Právě na ty policisté zaměřili svoji pozornost. „Dechová zkouška byla pozitivní u třinácti děvčat a čtyř chlapců,“ uvedl Pavel Nováček, vedoucí územního odboru Havlíčkův Brod. Nejvyšší naměřenou hodnotu policisté zjistili u sedmnáctiletého chlapce, který nadýchal kolem jednoho promile. Zjištění, kdo se dopustil protiprávního jednání a požití alkoholu mladistvým umožnil, policisté vyšetřují.

V rámci akce kriminalisté odhalili také distribuci marihuany. „V souvislosti s tímto případem jsme zadrželi osmnáctiletého muže, ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a nadále provádíme prověřování,“ upřesnil na závěr Pavel Nováček.