Policejní šmírovací autobus znovu v akci!

LIBERECKÝ KRAJ – Dnes proběhla v Libereckém kraji již třetí dopravně bezpečnostní akce s využitím TOP SPEED Teamu Oddělení silničního dohledu a služebního policejního autobusu.

Dopravní policisté prováděli kontroly zejména kamionové dopravy na Liberecku a Semilsku. Během dopoledních hodin kontrolovalo několik policejních hlídek skupiny TOP SPEED Team silnici pro motorová vozidla č. I/35 a úsek dálnice č. 10. Dopravní policisté se zaměřili především na nepozornost řidičů za volantem, používání povinného bezpečnostního pásu řidičů a spolujezdců, ale také na držení hovorového a záznamového zařízení či jízdu v jízdních pruzích a způsob jízdy. Dopravním policistům pomáhal také služební policejní autobus, který byl nepostradatelným pomocníkem při odhalování přestupkových jednání řidičů.

Do akce byly nasazeny bezmála dvě desítky policistů s téměř desítkou služebních dopravních prostředků. „Nejčastějšími prohřešky řidičů bylo zejména porušení povinnosti užít bezpečnostních pásů. Z celkového počtu 18 kontrolovaných řidičů nebylo 12 řidičů připoutáno. Telefonováním za jízdy se „bavili“ 2 přestupci. Policisté udělili pokuty také za nerespektování dopravního značení či neosvětlený automobil. Celková výše udělených pokut pak dosáhla 10 tisíc korun,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský a ubezpečil, že dopravně bezpečnostní akce s využitím TOP SPEED Teamu a služebního autobusu budou policisté v rámci celého Libereckého kraje realizovat i v budoucnu.

Foto: PČR