Tento manželský pár si zaslouží skutečný obdiv! Jen díky nim cyklistka přežila

KROMĚŘÍŽSKO – Páteční jízda autem nebyla pro manžele Malíkovy z Chropyně zprvu ničím výjimečná. Krátce po šesté odpoledne vyrazili podél cyklostezky, když přímo před jejich očima zkolabovala cyklistka. Dvaačtyřicetiletá žena zůstala bezvládně ležet na zemi a jen díky duchapřítomnosti manželského páru měl tento příběh šťastný konec.

„Osmašedesátiletý bývalý policista jel autem společně se svou manželkou okolo cyklostezky u obce Chropyně,“ sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová. „Najednou uviděli, jak žena jedoucí na kole po cyklostezce zkolabovala. Znenadání totiž vyjela mimo stezku na travnatou plochu, kde narazila do kovového sloupku a spadla. Zůstala ležet na zemi v bezvědomí.“

Manželé okamžitě zastavili auto a přispěchali ženě na pomoc. „Po dobu několika minut až do příjezdu záchranářů prováděl Jaroslav Malík za pomoci dispečerky na telefonu, která instruovala jeho manželku, masáž srdce cyklistce v bezvědomí,“ dodala Kyšnerová. Jen díky jejich pohotovému jednání se podařilo ženu zachránit a za to jim patří nejen velký obdiv, ale i poděkování.