Jednoho dealera chytili při práci, druhého vytáhli z auta

OLOMOUC – Další dva dealery tvrdých drog se podařilo olomouckým kriminalistům dostat za mříže. Oba se zaměřovali na pervitin. Jeden z nich byl i uživatelem.

K zadržení došlo v úterý 4. června, při kterém spolupracovali i policisté z pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství. „První z pachatelů, pětatřicetiletý dealer byl zadržen v jedné z místních částí Olomouce v okamžiku předávky drogy odběrateli. Druhý, devětadvacetiletý mladík, byl zadržen ve stejný den, při cestě vozidlem na jedné z komunikací na Olomoucku,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková s tím, že samotnému zásahu předcházel souhlas státního zástupce.

Policie ještě téhož dne provedla u obou zadržených domovní prohlídky, nevynechala ani další místa jako auta. „ Při nich zajistili kriminalisté stopy, úzce související s nelegální distribucí drogy, mimo jiné i několik psaníček, několik desítek gramů metamfetaminu, tzv. pervitinu a u obou i krátkou střelnou zbraň. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz,“ upřesnila mluvčí.

Kriminalisté už zahájili trestní stíhání obou zadržených. Ti nyní čelí obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba muži prodávali nebo i dávali drogy zájemcům v Olomouci minimálně od podzimu loňského roku.

Zajištěné věci z domovní prohlídky jsou nyní v rukou expertů. Foto: PČR