Tragická nehoda uzavřela silnici. To nezastavilo pijana za volantem

PROSTĚJOVSKO – Vážná dopravní nehoda uzavřela v sobotu hodinu před půlnocí místní silnici na Prostějovsku. Zatímco záchranáři bojovali o život zraněného muže, policisté honili neukázněného řidiče, který uzavřený prostor suše projel.

K nehodě došlo mezi obcemi Buková a Lipová na Prostějovsku. „Řidič s vozem Škoda Octavia z nezjištěných příčin při jízdě ve směru na Lipovou havaroval a zůstal ve vozidle zaklíněn,“ informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Přes veškerou snahu záchranářů řidič svým zraněním na místě podlehl. Policie musela silnici uzavřít, aby nehodu prošetřila. To nerespektoval jeden projíždějící noční „jezdec“. Nereagoval na policejní výstrahu a pokračoval směrem k místu bouračky.

Policistům se jej podařilo za použití světelného výstražného znamení zastavit až v lese poblíž Lipové. Po vyžádání dokladů se řidič podrobil dechové zkoušce a orientačnímu testu na drogy. „Zatímco test na drogy byl negativní, při dechových zkouškách byly řidiči naměřeny hodnoty 1,30 a 1,47 promile alkoholu v dechu. S naměřenými hodnotami řidič souhlasil a k požití alkoholických nápojů před jízdou se policistům doznal,“ řekla mluvčí.

Při kontrole navíc policisté zjistili, že řidič užil k jízdě vozidlo bez platné technické kontroly. Nezodpovědného řidiče policisté zadrželi. Vedle několika přestupků proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.