Josef Dvořák zahrál nejvíce vodníků, v Pelhřimově vstoupil do síně slávy

PELHŘIMOV, VYSOČINA – Nejznámější vodník a také rodák z Vysočiny Josef Dvořák převzal v červnu na Festivalu Pelhřimov – město rekordů 2019 pamětní medaili. Známý český herec a divadelní ředitel se narodil v Horní Cerekvi na Pelhřimovsku. Letos souhlasil s tím, že se stane tváří roku Filmové Vysočiny, a provádí tak zájemce po filmových místech Vysočiny. Navíc vstoupil do Rekordmanské síně slávy. Komisaři pelhřimovské Agentury Dobrý den ho ocenili jako představitele největšího počtu vodnických rolí.

„Vysočinu miluju a její návštěvu můžu jenom doporučit. Protože, kromě míst, kde se točily známé biografy, uvidíte nádhernou krajinu. Jezdím sem už sice méně, ale hrozně rád,“ svěřil se Josef Dvořák. Medaile je poděkováním za pomoc s propagací rodného kraje. Josef Dvořák si ji převzal v Divadle Lubomíra Lipského v závěru do posledního místa vyprodaného představení Čochtan vypravuje. „Pamětní medaile Kraje Vysočina je i tak trochu opožděným dárkem Kraje Vysočina k letošním 77. nekulatinám Josefa Dvořáka,“ uvedl hejtman Jiří Běhounek, který pamětní medaili Josefu Dvořákovi předával.

S optimistickou a usměvavou tváří Josefa Dvořáka se můžete setkat hned na několika propagačních materiálech Filmové Vysočiny. Je průvodcem v pátrací hře Klapka, filmová Vysočina poprvé!, figuruje na speciálním turistickém pasu, na outdoorových nosičích nebo na webových stránkách a sociálních sítích.