Stavba okružní křižovatky na Ohradě je tady. Vsetín čekají dopravní komplikace

VSETÍN – Práce na okružní křižovatce na Ohradě u Skláře ve Vsetíně započnou začátkem července. V důsledku toho dojde v příštích měsících k dočasné úpravě systému dopravy ve městě i jeho okolí. „Odborníci hledali variantu, která by co nejméně zkomplikovala dopravní situaci, řidiči se i přesto musí připravit na to, že provoz na Vsetíně nemusí být zcela plynulý,“ upozornila tisková mluvčí města Vsetín Jana Raszková.

Jednosměrný provoz mohou řidiči očekávat od křižovatky U Růžičků směrem na Ohradu. Vozidla mířící do centra od Ohrady nebo Ústí budou muset využít objízdnou trasu po silnici I/57 a sjet do města rampou u čerpací stanice Shell v Rokytnici. Tam bude rychlost omezena na padesát kilometrů v hodině a dojde také ke změně přednosti v jízdě, kdy hlavní silnice bude při nájezdu na most Pionýrů právě ze směru od zmíněné rampy. „Řidiči jedoucí od Zlína a také od centra města do Rokytnice, respektive na Zlín, tedy budou muset dát přednost vozidlům sjíždějícím z rampy a mířícím do města. V rámci zklidnění provozu bude doprava od Valašského Meziříčí na Vsetín odkláněna dopravním značením už za Jablůnkou u odbočky na Hošťálkovou a Ratiboř, a to směrem na „starou cestu“,“ dodala Raszková. „Objízdné trasy do Luhu a Jasenic povedou přes Horní město tak, aby nedocházelo k zácpám na ulicích Nádražní a Smetanova. Stejně tomu bude i opačným směrem.“

V průběhu stavby nebude možné vyjet od parkoviště u hypermarketu Albert na ulici Generála Klapálka. K obchodním centrům se tak musíte dostat přes ulici Jasenická kolem Kauflandu. „Žádáme řidiče, aby po dobu změn v dopravě bedlivě sledovali přechodné dopravní značení a zvýšili pozornost a opatrnost,“ vyzývá starosta Vsetína Jiří Růžička a dodává, že většina prací by měla proběhnout ještě letos.