Srazil cyklistky a ujel. Teď po něm pátrá policie

STRAKONICKO – Policisté vyšetřují od víkendu dopravní nehodu, při které dosud nezjištěný řidič s neznámým vozidlem srazil dvě cyklistky, z místa navíc ujel. Policie nyní hledá případné svědky události.

K nehodě došlo v sobotu 8. června 2019 pět minut před desátou hodinou večerní v katastru obce Sedlice na Strakonicku, konkrétně na úseku mezi obcemi Hněvkov a Němčice. „Řidič pravděpodobně při předjíždění cyklistek, které jely na jízdních kolech značky Scott a Kellys ve směru od Blatné na Sedlice při pravém okraji komunikace, zavadil pravou boční částí vozu o obě cyklistky, které po nárazu upadly na zem a následně do silničního příkopu,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Řidič z místa nehody ujel, aniž by zastavil. Na místě po něm zbylo pouze zpětné zrcátko. „Z dosavadního šetření vyplývá, že vozidlo mělo tmavě zelenou barvu a jednalo se pravděpodobně o automobil značky Audi A3 nebo A4,“ uvedla Uhlířová. Obě cyklistky nebyly osvětlené a neměly ani žádné reflexní prvky. Po nehodě utrpěly lehká zranění.

„Policisté v souvislosti s touto nehodou žádají případné svědky, kteří nehodu viděli nebo mají informace k předmětnému vozidlu a jeho majiteli, aby kontaktovali policisty na telefonním čísle 974 237 269 nebo přímo na linku 158. Přihlásit se může i neznámý řidič, který by policistům podal k celé události vysvětlení,“ dodala policejní mluvčí.