VIDEO: Lady Praga vystoupí Písku. „Bez retuší“ a v sérii Smyslbeat

PÍSEK – Pop-jazzová skupina Lady Praga, která se hrdě hlásí k žánrovému označení pop pro dospělé, se chystá poctít svou návštěvou i jižní Čechy. Představí zde své aktuální album, ale i připravované novinky. Pokud vás tedy zajímá tento hudební styl, neměli byste si její koncert nechat ujít. Přinášíme vám i malou ochutnávku v podobě videa.

Koncert se uskuteční 17. července 2019 od 20:00 hodin v Balzám café v Písku a bude se konat v rámci festivalu Smyslbeat na břehu řeky Otavy. Lady Praga tvoří basista Martin Knesl, zpěvačka Veronika Bergmanová, pianista Jan Kubín, bubeník Karel Kříž. Kapela staví svůj repertoár na Kneslových autorských kusech doplněných o několik originálně pojatých coververzí. Mezižánrové přesahy popu a jazzu promítla i do svého druhého řadového alba Bez retuší.

„Po úspěšném turné k novince Bez retuší v Čechách i na Slovensku už se pomalu pouštíme do nových písní a úvah o příští nahrávce,“ říká kapelník Martin Knesl. Kapela se žánrově hrdě hlásí k označení popu pro dospělé, přesto jsou její jazzové a někdy až rockové kořeny jasně slyšitelné. S lehkostí a vtipem textově pracuje s tématy mezilidských vztahů, láskou ve všech podobách, postavením jedince v dnešní společnosti i glosováním stereotypních povinností každodenního života. Lady Praga koncertně debutovala roku 2016, od té doby pravidelně vystupuje na klubových a festivalových pódiích.