Máte problém zaparkovat u nemocnice? Brzy se to změní

HRADEC KRÁLOVÉ – Zaparkovat v prostorách fakultní nemocnice byl a je obrovský problém. Město ale slibuje nápravu. Po prázdninách se začne budovat nové parkoviště. Kolik vozů na něm bude moci stát?

Pacienti a návštěvníci si stěžují, že z důvodu přeplněné kapacity uvnitř areálu fakultní nemocnice musí parkovat na nábřeží Labe v přírodě, na trávě, na nerovném, často i bahnitém terénu. Nedostačující je i parkoviště před hlavní bránou. To se má ale v nejbližší době změnit. Hradečtí radní vypíší v srpnu konkurz na stavební firmu a očekávané náklady jsou podle nich okolo 10 milionů korun. „Dokončeno by to mělo být na začátku příštího roku, ovšem doufám, že by se to dalo stihnout ještě letos,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha.

Nové parkoviště bude zatím sice provizorní, ale půjde o zpevněnou plochu, kde bude moci zaparkovat přes dvě stě vozidel. Jedná se o travnatý prostor mezi ulicí Zborovská a východní stranou areálu nemocnice. „Větší parkoviště by se hodilo. Uvidíme, zda nová plocha bude dostačující,“ říká logopedka Markéta Kuchařová.