Bezvládné tělo cyklisty leželo u řeky

HRADECKO – Policisté se ihned rozjeli na místo, kde měl ležet na břiše muž vedle svého jízdního kola. V polovině cyklostezky ležící osobu opravdu našli. Jak vyšetřování postupovalo? Případ byl již uzavřen.

Někdo zavolal na policejní linku, že u řeky Labe na cyklostezce, která vede z Hradce Králové do Vysoké nad Labem, leží na břiše muž v červené mikině a u sebe má jízdní kolo. Strážníci se obratem dostavili na dotyčné místo, ale zůstali zaraženi. Nejednalo se o člověka, ale o slaměného panáka. „Ten byl z dálky velmi věrohodný – měl na sobě nejen mikinu s kapucí, která měla zakrývat hlavu, a kalhoty, ale i boty a u ruky igelitku s prázdnými plechovkami,“ uvádí policejní tisková mluvčí Iva Kormošová.

Jednalo se nejspíše o žert. Než se strážníci vrátili pro kolo s větším vozidlem, bicykl již na místě nebyl. V tentýž den se dočkali dalšího zavolání. Vyrazili na místo, kde měl opět ležet bezvládný člověk s kolem. Někdo si z policie tedy vystřelil dokonce dvakrát! Panák i s kolem byl odvezen na policejní služebnu. Vzhledem k tomu, že nedošlo k porušení zákona, byl případ jen zaevidován. Kdo byl autorem vtipu, není však jasné.