Chmatáci řádí na divadelním festivalu!

HRADEC KRÁLOVÉ – Významná kulturní akce přilákala nejen návštěvníky z celého kraje, ale také celou řadu zlodějů nejrůznějšího typu. Policie varuje před drobnými krádežemi. Co se nejvíce ztrácí?

Divadelní festival je v plném proudu! Lidé se přijdou bavit, popíjejí v parku a sledují kapely nebo představení přímo pod širým nebem. Svou lehkovážností ale sami nahrávají zlodějům. Snadno zapomenou tašku nebo kabelku na lavičce, nebo si věci dostatečně nehlídají. „Varujeme všechny občany, aby si dávali na své věci pozor, nenechávali je ani na okamžik bez dozoru. Na akce, kde se pohybuje více lidí, nosili co nejméně cenných věcí. Neodkládali zavazadla na lavičky, či nezavěšovali na opěradla, nedávali peněženky a mobily do batohů, které mají na zádech a podobně. Na chvilkovou nepozornost zloději čekají a příležitosti vzápětí využijí,“ uvádí policejní tisková mluvčí Iva Kormošová.

V Žižkových sadech se tak během dvou dnů ztratily celkem 4 batohy s mobily, doklady, platebními kartami nebo i větší finanční hotovostí. „Řekl bych, že se většinou jedná o mladší lidi. Nemají zodpovědnost. Tašky si nehlídají a zajímá je jen pivo,“ říká jeden z návštěvníků festivalu Milan Horký.