Když chtěli vyrazit na dovolenou, někdo jim ukradl kolo

HRADEC KRÁLOVÉ – Neskutečná drzost! Když se chystali na rekreaci a balili si věci, někdo jim ukradl elektrokolo! Policie vyhlásila pátrání po neznámém pachateli. Jaký trest ho čeká? A jak podobným krádežím předcházet?

Drzý zloděj využil okamžiku, kdy si lidé balili věci na dovolenou, mj. také dámské horské elektrokolo, které uzamkli v držáku na kola na závěsu auta. Ale dotyčnou osobu nezastavil ani zámek. „V pravé poledne“ ukradl kolo v hodnotě 85 tisíc a hrozí mu za to až dva roky vězení. „Ztráta majetku zamrzí vždy, pokud se však jedná o takto hodnotný kus, je potřeba udělat vše pro jeho ochranu. Policisté proto doporučují kola vždy zamykat, ať už je postavíte na soukromém pozemku nebo na ulici,“ říká tisková mluvčí Lucie Konečná.

Policie také varuje, aby se majitelé od svých kol nevzdalovali na delší dobu, měli je stále na očích, nebo alespoň parkovali poblíž městských kamer. Dále také radí, aby lidé využívali mikročipů. Tím se dá kolo označit a do systému se pak zadají kontaktní údaje pro případ vrácení nalezené věci.