Přijďte s pejsky i s dětmi na Brněnské psí dny. Strávíte víkend plný soutěží a zábavy

BRNO – V sobotu 13. a v neděli 14. července jsou zváni do brněnských Pisárek všichni milovníci pejsků, kteří si chtějí zasoutěžit, dozvědět se něco nového, potřebují s pejskem poradit či si chtějí vyzkoušet nějaký psí sport.

Na Brněnských psích dnech na fotbalovém hřišti vedle pavilonu Anthropos v Pisárkách se doví, že se psy se dá dělat spousta zajímavého. Také že pes není pouze na hlídání nebo jako domácí mazlíček, ale že život se psem může být velká zábava. „Také bychom rádi ukázali dětem i dospělým, co všechno takový pes potřebuje, jak se k němu správně chovat a co všechno se dá se psem dělat. Že neexistuje jen klasický výcvik poslušnosti, ale spoustu dalších zajímavých psích sportů a každý si může vybrat to své, co bude bavit jeho i pejska,“ slibují organizátoři.

Vstup je zdarma, ale na soutěže se psem Brněnský drak, Brněnský dráček, Dogdancing, Dogfrisbbe, Trick dogging, Treiball a Voříškiáda je třeba se předem registrovat s poplatkem na webu brnenskepsidny.webnode.cz. V několika disciplínách si můžete zazávodit, na další se můžete podívat ve formě ukázek. Uvidíte širokou škálu dalších psích sportů, např. canicross, pasení kačen, ale také záchranařinu, canisterapii, obranu a další.

V sobotu odpoledne si děti můžou zasoutěžit na voříškiádě plyšových pejsků. Startovné  je 50 korun, přihlásit se je možné na místě. Děti si můžou přinést svého plyšového pejska nebo adoptovat některého z 1. plyšového útulku. Plyšoví pejsci budou na místě na prodej, do útulku můžete pejska i věnovat. V sobotu v poledne proběhne také soutěž o Nej psa. Soutěž je zdarma, zúčastnit se může každý, přihlašování je na místě. Soutěžit se bude v kategoriích Nejmenší, Největší, Nejušatější, Nejflekatější, Nejchlupatější, Nejelegantnější, Nejlegračnější. Ani večer se na Brněnských psích dnech nudit nebudete. Můžete poměřit svoje síly v pivních soutěžích, které mají dvě kategorie: Slečinky (0,3 l) a Drsňáci (0,5 l). Vaším úkolem bude například co nejdéle udržet v natažené ruce tuplák nebo vypít pivo brčkem.