Dojděte se podívat na triatlon CONSTRUCT MAN a užijte si Bobří neckyádu

BŘECLAV – Závod CONSTRUCT MAN je určený pro širokou sportující veřejnost, ale je vhodný i pro naprosté začátečníky a ty, kteří chtějí triatlon zkusit poprvé. Bude se konat v sobotu 20. července v areálu Veslařského klubu Břeclav U Splavu.

Soutěž se skládá z 600 metrů plavání, 30 kilometrů jízdy na kole, a 5 kilometrů běhu. V kategorii štafeta můžete absolvovat jen jednotlivé části triatlonu jako tým. V letošním roce pořadatelé mysleli i na nejmenší, kteří si mohou vyzkoušet krátkou verzi triatlonu bez plavání (střelba – kolo – běh). Registrace pro děti bude po vyhlášení hlavního závodu v 13:30, rozdělení bude podle věku a nejmenší odvážlivci poběží v doprovodu rodičů.

I v letošním ročníku závodem nekončí zábava a můžete se po vyhlášení vítězů zúčastnit 5. ročníku netradičního závodu plavidel BOBŘÍ NECKYÁDA 2019. „Postavte plavidlo, přijďte na start, odstartujte, přijeďte do cíle. Soutěží se na čas na jednom kilometru, o nejkrásnější plavidlo nebo o cenu fair play,“ zve za pořadatele Libor Helešic. „Pro letošní jubilejní ročník jsme si pro Vás připravili několik žhavých novinek. Rozhodli jsme se zrušit startovné a změnit systém hodnocení. Máme pro Vás super hlavní cenu – víkendový pronájem obytné lodě na Baťově kanálu. Touto exkluzivní cenou bude obdarován vítěz kategorie Nejhezčí a Nejnamakanější, zkrátka NEJ PLAVIDLO. Vítězem bude plavidlo, které obdrží největší počet hlasů v online diváckém hlasování na našich webových stránkách a Bobřím infostanu v areálu Na Vesláku. Tradičně udělíme cenu nejrychlejšímu plavidlu, cenu Fair Play a cenu útěchy. Taky pro Vás připravujeme lepší podmínky pro nalodění na startu,“ doplnil Helešic.

Start je ve Staré Břeclavi Pod Lipkami v Říční ulici v zatáčce na asfaltce směrem k areálu Na Vodě. Cílem jsou mola a břehy v areálu Na Vesláku. Od 13,30 proběhne registrace plavidel na startu závodu. Start je v 15 hodin a v 16.30 hodin bude vyhlášení vítězů.

V areálu Na Vesláku bude připraven i doprovodný program: blešák, turnaj v malém fotbalu, přetahování lanem, pro vaše ratolesti skákací hrady a dětský mini triatlon. A nebudou chybět ani gastronomické zážitky, různá další osvěžení a nějaké odpolední hudební překvapení.