Zaútočil na starší ženu. Ta vzala spravedlnost do svých rukou

PÍSEK – Velikou odvahu prokázala tento týden starší žena z Písecka, která se zuby nehty bránila před útokem neznámého muže. Ten se potají vkradl do domu, kde bydlí a zaútočil na ni. Ona však neváhala a vzala spravedlnost do svých rukou.

Incident se odehrál v úterý 16. července 2019 krátce před půlnocí v Mirovicích na Písecku. Žena se vracela do svého bydliště, odemkla vchodové dveře do domu, avšak spolu s ní do budovy vstoupil třiadvacetiletý muž. „V prvním patře domu pak na společné chodbě muž na ženu zaútočil. Zatlačil na ní a pokusil se jí odcizit kabelku. Žena se aktivně bránila, a tak pachatel z místa činu utekl,“ sdělila policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Ani to přepadenou ženu neodradilo a začala jednat. „Neváhala, kontaktovala své příbuzné a známé a vydali se pachatele hledat. Krátce po půlnoci ho pak uviděli v ulici U Vodárny a podařilo se jim ho zadržet,“ uvedla policejní mluvčí.

Přivolaní policisté si pak muže převzali a následně jej umístili do policejní cely. „Protože jde o pachatele z Písecka, který v minulosti obdobný skutek už spáchal, podali kriminalisté podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ dodala Uhlířová.