Prostějov představí své proměny v národní putovní výstavě

PROSTĚJOV – Jak se mění místa ve městech naší země představí letos po jedenácté národní putovní výstava Má vlast. Letos se do ní opět zapojí i Prostějov. Lidé se mohou podívat na trojici míst, která prošla změnou a nabyla nového využití.

Putovní výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o příznivých proměnách míst a sídel v krajině. Chátrající stavby a místa se mění v důstojné objekty s užitečnou náplní, veřejný prostor dostává novou tvář, sakrální objekty nacházejí svůj ztracený smysl a příroda se nadechuje k novému životu. „V našem případě půjde představení panelů, které informují o změnách – investičních akcích – na třech místech ve městě,“ říká náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal.

Lidé si tak na náměstí T. G. Masaryka budou moci v termínu od 16. do 23. září prohlédnout řadu panelů kde obce Olomouckého kraje. „Město Prostějov se do výstavy zapojilo trojicí proměn. Jedná se o nová workoutová hřiště, koupaliště Vrahovice a revitalizace náměstí Spojenců,“ uzavřel Rozehnal.