Tatínci mají v jihlavské porodnici větší pohodlí

JIHLAVA – Připravujete se na porod a rozhodli jste se, že zázrak v podobě narození vašeho miminka prožijete s partnerkou? Pak si jako doprovod v jihlavské porodnici užijete většího komfortu. Ve čtyřech pokojích mohou nově budoucí tatínci využít rozkládací pohodlná křesla pro strávení první noci se svojí rodinou.

Křeslo se dá roztáhnout a tatínci se mohou vyspat na rozkládacím lůžku. Foto: Nemocnice Jihlava

První měsíce letošního roku napovídají, že narozených dětí bude v jihlavské nemocnici více než loni. Letos se v Jihlavě narodilo zatím 705 dětí. „Už jsme na vyšších číslech, než ve stejném období loňského roku,“ říká staniční sestra porodních sálů Romana Daňhelová. Porodnice v krajském městě je už roky vyhledávanou maminkami nejenom z blízkého okolí, ale také ze vzdálenějších měst, jako je Praha, Brno nebo Dačice. Pětina maminek má trvalé bydliště mimo krajské město Vysočiny.

„Maminkám se snažíme vycházet maximálně vstříc. O tom, že si oblíbily naši porodnici, svědčí i fakt, že u nás chtějí rodit podruhé, nebo potřetí. Nabídnout jim můžeme jak nově opravené porodní pokoje, tak profesionální péči,“ jmenuje primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Roztočil.

Nová rozkládací křesla jsou ve čtyřech nadstandardních pokojích. Ve všech pokojích mají nové postýlky novorozenci: „Přibylo celkem sedmnáct nových kusů za 150 tisíc korun. Pořízení bylo možné díky jihlavské firmě Bosch Diesel,“ dodává primář dětského oddělení Martin Zimen.

V roce 2015 přišlo v jihlavské porodnici na svět 1087 miminek, v roce 2018 to bylo 1224 novorozeňat.