Přijďte na legendární hity před zámek!

ŠUMPERSKO – Pohodová atmosféra čtvrtečních letních večerů v amfiteátru na Masarykově náměstí v Zábřehu na Šumpersku pokračuje i v srpnu. Návštěvníci se mohou těšit na legendární muziku a také dvě filmové projekce pod širým nebem.

Ve čtvrtek 1. srpna rozezní náměstí největší hity legendy českého bigbítu v podání skupiny Katapult Cover Band. Rockový večer doplní svým vystoupením kapela Marion rock, která bude servírovat rockové pecky takových kapel, jakými jsou Tublatanka nebo Turbo. „Songy jako Každý ráno, Katapult nebo Hlupák váhá rozparádili loni v lednu návštěvníky Riflového bálu a určitě se budou líbit i pod otevřeným nebem,“ pozval na akci nejen pravověrné rockery Vratislav Jarmar z kulturního domu.

O týden později, 8. srpna, nabídne program festivalu Léto u zámku koncertní set tvořený legendárními hity kapely Kabát. „Strhující hudební show příchozím tentokráte naservíruje kapela Tabák z Uherského Hradiště, která patří k nejvyhledávanějším hudebním uskupením české revivalové scény,“ zdůraznil produkční Jarmar.

Letní kino se před zámek vrátí 15. srpna, aby promítlo černou komedii Teroristka nabízející skvělé herecké výkony Ivy Janžurové, Martina Hofmanna nebo Pavla Lišky. Cyklus prázdninových akcí u zámku uzavře 22. srpna projekce kasovního trháku Bohemian Rhapsody, který popisuje hudební dráhu i jedinečnou životní a uměleckou jízdu Freddieho Mercuryho, jehož ve filmu ztvárnil oscarový Rami Malek.

Všechny akce před zámkem odstartují ve 20 hodin, areál ale bude otevřen už o půl hodiny dříve. V případě nepříznivého počasí se filmová představení přesunou do sálu kulturního domu. Více informací lze získat na webových stránkách kulturak.info.