Velká uzavírka by už měla pomalu končit

HRADEC KRÁLOVÉ – Dopravní komplikace, dlouhé kolony, jiné značení i semafory. Když řidiči dorazili k místu uzavírky, byli navedeni do uzavírky druhé. Jediná šance byla vymyslet si svou vlastní objízdnou trasu. Jak nyní situace vypadá?

Řidiči si budou moci konečně oddechnout! Lidé, kteří byli zvyklí jezdit do Třebechovic pod Orebem přes Malšovu Lhotu, museli zvolit komplikovanou křižovatku u Tesly na Slezském předměstí. I zde však probíhaly rozsáhlé opravy povrchu vozovky a doprava byla omezena na dva jízdní pruhy namísto původních čtyř. Mnoho motoristů si volilo své objízdné trasy a do Třebechovic se dostávali buď směrem na Librantice, nebo po Brněnské směrem na Býšť. „Zkoušeli jsme to z Třebechovic přes Svinarský most a následně přes Slezské předměstí, ale zde se tvořily dlouhé kolony a bylo jedno, jestli je ranní špička, nebo odpoledne. Jsem rád, že zase budu jezdit přes Malšovu Lhotu jako dřív,“ uvádí řidič osobního vozu Karel Hromada.

Uzavírka v Malšově Lhotě potrvá až do konce září, zatímco u Tesly probíhá momentálně čtvrtá a poslední fáze oprav. Jedná se o dokončovací práce a ty by měly být hotovy kolem 15. srpna. Dopravní situace se tedy zcela uklidní až na podzim.