Mladí muži se vydali na koupaliště krást. Proti prodejci z bufetu ale neměli šanci

ZLÍN – Dva sedmnáctiletí mladíci způsobili na zlínském koupališti nemalé pozdvižení. Sportovní areál na Bartošově čtvrti je totiž nepřilákal kvůli koupání. Místo osvěžení se ve středu vydali hledat obohacení na cizí úkor.

Operační důstojník Městské policie Zlín obdržel chvíli před pátou odpoledne oznámení, že na koupališti Zelené došlo ke krádeži. „Dva mladí muži měli posbírat u dek a osušek odložené batohy, které poté přehodili přes plot na přilehlý chodník,“ vysvětlil mluvčí MP Zlín Pavel Janík. Na místo se ihned vydala nejbližší motorizovaná hlídka.

Když o čtyři minuty později dorazili strážníci na místo, spatřili na nedaleké křižovatce muže, který na ně mával. Záhy vyšlo najevo, že se jednalo o prodávajícího v bufetu na koupališti, který neváhal a vydal se je pronásledovat. Následně je také vypátral a na místě zadržel. „Srdnatý dvaačtyřicetiletý muž ze Zlína si totiž všiml, že se dotyční pokouší schovat v zeleni, odkud jim trochu pomohl a poté je držel až do příjezdu hlídky,“ popsal Janík.

Strážníci oba mladistvé zajistili. Následně se jim přihlásili svědci události i jeden z poškozených, kterému zmizel batoh s peněženkou a mobilním telefonem. „Šetření incidentu si následně převzali kolegové z republikové policie,“ uzavřel Janík.