Budějovičtí, v Trägerovce bude nový chodník. Víme kdy!

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Obyvatelé městské čtvrti Kněžské Dvory se dočkají úplně nového chodníku. Jeho výstavbu v minulém týdnu schválila rada města. Kdy akce začne a jak se dotkne dopravy v této oblasti, se dozvíte v následujících řádcích.

Výstavba začne 2. září a skončit by měla v listopadu tohoto roku. Bude se jednat o úsek v ulici Adolfa Trägera a v ulici k firmě Bosch. Částka, která bude do stavby nového chodníku investována, činí 8,3 miliony korun. „Převážná část nového chodníku o délce necelých 300 metrů povede podél ulice Adolfa Trägera v úseku Roberta Bosche a hranice katastru Budějovic s obcí Hrdějovice. Součástí realizace chodníku je zřízení dvou míst pro přecházení a výstavba veřejného osvětlení,“ říká náměstek primátora Ivo Moravec.

Vybudován bude samozřejmě také nový kanalizační systém. „Z důvodu kvalitního odvodnění komunikace bude vybudováno 140, 5 metrů řadu dešťové kanalizace včetně vpustí a šachet a dojde i k přeložení STL plynovodu a k úpravě povrchů stávajících zastávek MHD. V rámci stavby bude provedeno svislé a vodorovné dopravní značení,“ uvedl náměstek primátora Moravec.

Podle sdělení odboru dopravy a silničního hospodářství bude platit od 2. září do 30. listopadu 2019 úplná uzavírka v úseku od ulice Roberta Bosche po ulici U Sokolovny v Hrdějovicích. Průjezd vozidel MHD bude umožněn a zastávka MHD „Kněžské Dvory – sokolovna“ bude zachována, stejně jako průjezd autobusů zajišťující spoje linky České Budějovice – Dobřejovice.