Srazil skateboardistu a zmizel. Policisté žádají o pomoc!

TÁBOR – Táborští policisté žádají o pomoc širokou veřejnost při šetření dopravní nehody, která se ve městě stala včera okolo dvanácté hodiny polední. Řidič osobního automobilu zde srazil skateboardistu a z místa nehody ujel. Jak to celé dopadlo?

K události mělo dojít ve středu 14. srpna 2019 okolo poledne na místní komunikaci vedoucí kolem pravého břehu řeky Lužnice mezi Údolní ulicí a Sídlištěm Nad Lužnicí v Táboře, konkrétně v prostoru u vodácké loděnice. „Pětadvacetiletý mladík, jedoucí na skateboardu ve směru od odpočinkové zóny Komora, měl být dle svého oznámení sražen řidičem osobního automobilu tovární značky Volvo, bílé barvy, jedoucího rovněž stejným směrem,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Řidič vozidla však na situaci vůbec nezareagoval a pokračoval v jízdě dále ve směru na Tábor. Zraněný mladík se tedy podle informací policie měl z místa střetu následně dobelhat na táborskou polikliniku na Budějovické ulici, kde byl ošetřen.

„Vyzýváme tímto řidiče uvedeného vozidla, aby se přihlásil táborským dopravním policistům a podal k události vysvětlení. Učinit tak může, nejlépe po telefonické domluvě na lince 974 238 111, na jejich služebně v budově Územního odboru Policie České republiky Tábor na Soběslavské ulici číslo 2763 v Táboře,“ apeluje Doubek.

Policisté zároveň žádají každého, kdo se v dané době na uvedené komunikaci nacházel a mohl by k události poskytnout jakékoliv další důvodné informace, a to jak k jízdě mladíka na skateboardu, tak k jízdě či bližší identifikaci bílého osobního vozidla tovární značky Volvo, stejně jako k totožnosti jeho řidiče, aby své poznatky předal policistům na výše uvedených kontaktech.