Narozeninová oslava se proměnila v divokou bitku. V nemocnici skončilo šest osob

PRAHA – Na pražském Proseku se na začátku víkendu slavilo. Ovšem jen do okamžiku, než se na místě objevila druhá skupina.

Páteční půlnoc, začíná víkend a skupinka mladých lidí si pro svou oslavu vyberou park v ulici Prosecké. Jejich oslava však netrvá dlouho. Po nějaké době popíjení a narozeninového veselí, se k nim přidala další skupinka. „Krátce poté došlo mezi oběma skupinami ke slovní rozepři, která vygradovala až k fyzickému násilí. Na místě bylo zraněno celkem pět osob z oslavující skupiny, které záchranáři ošetřili a převezli do nemocnice. Druhá skupina, která vyvolala násilný konflikt, z místa utekla,“ uvedla k případu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Agrese jednoho z mladíků však pokračovala na nedaleké autobusové zastávce, kde z nezjištěných příčin napadl muže, který na zastávce klidně stál. Udeřil ho prudce do obličeje plynovou pistolí a způsobil mu tak vážné zranění. „Zraněný muž byl na místě ošetřen lékařem a převezen do nemocnice,“ doplnila mluvčí. Policisté následně zadrželi dva mladíky ve věku osmnáct a šestnáct let, kteří vyprovokovali rvačku a také napadli muže na zastávce. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a ublížení na zdraví.