Večer na chatě skončil bodnutím. Ani jeden z účastníků neví proč

ZLÍNSKO – Na chatě u Napajedel došlo k jen těžko pochopitelnému napadení. V neděli krátce po půlnoci se na tísňovou linku záchranářů obrátil jedenasedmdesátiletý muž, který oznámil, že bodl do ramene svého kamaráda, s nímž celý den popíjel. Právě alkohol musel v jeho chování odehrát podstatnou roli, jelikož ani jeden ze zúčastněných si na událost nedokázal vzpomenout.

Foto: Policie ČR

Po oznámení se na chatu vydali policisté. „V chatě našli dva muže. Oznamovatele a jednačtyřicetiletého muže z Orlové, který byl lehce zraněný na rameni,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Oba muži byli podrobeni dechové zkoušce, která u obou prokázala hodnotu přesahující dvě promile. Starší útočník putoval do policejní cely, zatímco mladšího z mužů si odvezli záchranáři.

Následující den policisté oba zúčastněné vyslechli. „Přestože již byli střízliví, bylo velmi těžké dopátrat se důvodu napadení. Ani jeden z mužů si situaci před bodnutím nepamatoval, nevybavovali si ani to, že by mezi nimi došlo ke konfliktu nebo k hádce, která by mohla být příčinou útoku,“ uvedla Kozumplíková. Shodli se pouze na tom, že se znají již dvacet let a pravidelně se navštěvují. Tentokrát spolu oslavovali narozeniny staršího z nich.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Při objasňování průběhu celé události však čeká kriminalisty nejspíš nelehká práce.