Agresivní cyklista zaútočil na řidiče, který mu zachránil kůži

PRAHA – V pražských Kobylisích je živo. Projíždí tu tramvaje, auta a někdy i bicykly. Co se stane, když někomu v provozu rupnou nervy?

Policisté museli vyjet ke sporu dvou účastníků silničního provozu. Jedním byl řidič osobního automobilu a druhým cyklista. Do pražských Kobylis v osmém pražském obvodu, do ulice Klapkovy, je přivedlo volání na tísňovou linku 158. „Po příjezdu na místo, policisté z pohotovostní motorizované jednotky zjistili, že se jedná o spor cyklisty, který sjel z chodníku přímo před projíždějící vozidlo,“ uvedla k případu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Takových nehod s dobrým koncem je nejen po Praze spousta. Řidič osobního vozidla stačil zareagovat, prudce sešlápl brzdu a zabránil tak srážce a možnému zranění cyklisty. Některé nehody končí i smrtí. Nakonec na muže na bicyklu zatroubil, protože se lekl. To však neměl dělat. Dočkal se sprostých nadávek a expresivních gestikulací, a nakonec i útoku na své vozidlo.

Cyklista několikrát udeřil pěstí do předního skla, a nakonec ho i rozbil. Takovou měl páru. V tu chvíli ovšem spáchal trestný čin poškození cizí věci, za což třiačtyřicetiletý muž může skončit až na jeden rok za mřížemi. Aby nebylo veselosti málo, během vyšetřování incidentu, k policistům přistoupil jiný muž, a oznámil jim, že se necítí dobře, protože nenastoupil výkon trestu odnětí svobody. Policisté ochotně pomohli i v tomto případě, a kajícníka převezli na policejní služebnu.