Přistihli ji při činu. Doma v obýváku

JESENICKO – Dlouho pracovali jeseničtí policisté na případu nelegální výroby pervitinu. Tento týden se jim podařilo zadržet čtyři osoby podezřelé z nelegální výroby pervitinu a tři z nich následně z této trestné činnosti obvinili.

Třiadvacetiletou dívku z Jesenicka kriminalisté přistihli v obývacím pokoji rodinného domu přímo při nelegální výrobě pervitinu. „Při domovní prohlídce pak zajistili celou řadu surovin, předmětů a chemikálií používaných k nelegální výrobě drog, ale také již vyrobenou látku,“ popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Nelegální výroba probíhala od května letošního roku do doby zadržení s tím, že mladá žena měla vyrobit nejméně 18 g pervitinu.

Ten sama užívala nebo jej poskytovala svému příteli a dalším lidem. „Dívka si již vyslechla obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jí v případě prokázání viny a odsouzení hrozí podle trestního zákoníku mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Ze spáchání stejného trestného činu, a to ve formě pomoci, obvinili kriminalisté také dva muže ve věku 31 a 39 let, kteří měli obviněné dívce koncem měsíce srpna pomoci se sháněním chemikálií potřebných k výrobě drogy. Jejich ochotu pomoci pak měla dívka kompenzovat taktéž poskytnutím blíže nezjištěného množství pervitinu. Také této dvojici obviněných hrozí v případě prokázání viny a odsouzení, mimo jiné až pětiletý pobyt za mřížemi.