Mirai museli zrušit koncert. Havarovali a uzavřeli dálnici!

 

PŘÍBRAM – Dnes, půl hodiny před polednem, došlo k vážné dopravní nehodě na dálnici D4 ve směru na Prahu. Srazila se zde dvě osobní auta a dodávka. Ta shodou okolností patřila do týmu skupiny Mirai, která mířila na svůj večerní koncert. Kapela měla vystoupit na ústeckém Radiofestu, kam už ale díky nehodě nedorazila. V havarované dodávce neseděli členové kapely, ale realizační tým a road managerka skupiny, která byla nejvážněji zraněná a helikoptéra ji transportovala do nemocnice v Praze. Další fotografie v článku.

Na místě bylo celkem sedm zraněných osob. Jednu osobu museli hasiči z vozu vyprostit za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. “Tato osoba byla zdravotnickou záchrannou službou transportována do nemocnice vrtulníkem. Ostatních šest osob zůstalo v péči záchranářů,” informovala mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová. Do motolské a vinohradské nemocnice byli převezeni ještě čtyři lidé. Další dva lehce zranění byli ošetřeni v nemocnici v Příbrami. 

Dálnice byla po dobu zásahu uzavřena. Jednotky hasičů na místě provedly zasypání uniklých pohonných hmot, protipožární opatření a za pomoci vyprošťovacího automobilu spolu s odtahovou službou vyprostily dodávku z příkopu. Přesné okolnosti nehody a určení míry zavinění zůstávají předmětem policejního šetření.