Dopadli vraha seniora, přišel loupit

BRNO – V sobotu oznámila na policii žena, že v Brně v domě s pečovatelskou službou nalezla staršího muže bez známek života. O události jsme informovali zde.

Na základě ohledání místa činu, zajištěných stop a provedené pitvy bylo jasné, že seniora v jeho bytě někdo zavraždil. Kriminalisté provedli šetření v okolí místa činu, zajistili kamerové záznamy a vyslechli obyvatele domu a pečovatele, kteří zavražděného seniora znali. Během ohledání místa činu policisté zjistili, že z bytu někdo odcizil televizor, mobilní telefon a klíče. „Vyhodnocením stop z oboru daktyloskopie, trasologie a biologie jsme získali informace k osobě podezřelého, který byl v neděli zadržen.  Kriminalistům při výslechu uvedl, že si večer tipoval byty, kde by mohl něco ukrást. Seniora poté, co mu na zaklepání otevřel dveře, odstrčil a vniknul do bytu,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Osudným se staršímu muži zřejmě stalo volání o pomoc, po kterém ho obviněný opětovně fyzicky napadl a způsobil mu smrtelná zranění v oblasti hlavy. Odcizené věci podezřelý policistům vydal,