Rozestavěné obchodní centrum v Holešovicích zachvátil požár

PRAHA – Několik jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru střechy v Holešovicích. Hustý černý kouř děsil obyvatele a návštěvníky Prahy.

K nahlášenému výskytu černého kouře na střeše rozestavěné budovy OC Letná v pražských Holešovicích, vyjely čtyři jednotky pražských hasičů. Z holešovické stanice, centrální, petřinské a strašnické. Zasahovali pomocí výškové techniky. „Hasiči zjistili, že se jedná o požár izolace v okolí klimatizačních jednotek. Celková plocha požáru byla 10 x 20 metrů, a hasiči jej měli pod kontrolou po deseti minutách,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Poté rozebrali poškozené části izolace, provedli kontrolu prostoru termokamerou, a také dohašování skrytých ohnisek. Policie ČR provedla před příjezdem hasičů evakuaci asi čtyřiceti osob ze staveniště, a uzavřela ulici Veletržní pro veškerou dopravu, aby technika hasičů měla prostor pro práci. Čtyři osoby byly předány do péče záchranářů. „Hasičský vyšetřovatel prověřuje příčiny požáru, který vznikl během instalace izolace. Předběžná škoda byla stanovena na dva miliony korun,“ doplnil mluvčí.