Frézování na Dlouhé louce v Budějovicích se posouvá. Proč?

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Již zítra mělo začít frézování povrchu komunikace na Dlouhé louce v krajské metropoli. Dnes však z krajského města přišla zpráva, že dojde k odsunu těchto prací. Zjišťovali jsme pro vás, proč tomu tak je.

Podle dnešního sdělení Ředitelství silnic a dálnic se zahájení prací na opravě komunikace I/3 na Dlouhé louce (křižovatka s Husovou třídou) posouvá o jeden týden. „Původně se mělo začít o víkendu 6. září 2019, kdy celá akce byla schválena pouze pro realizaci o víkendech,“ sdělil náměstek primátora Viktor Lavička.

K odsunu dochází především kvůli předpovědi počasí, která na víkend neslibuje příznivé podmínky pro práce na komunikaci. „Stavební úpravy jsou velice závislé na klimatických podmínkách, a proto bylo po dohodě se zhotovitelem dnes rozhodnuto, že vzhledem k předpovědi počasí, kdy má být oblačno a deštivo, se stavba posune a zahájí v nočních hodinách v pátek 13. září 2019. Zhotovitel by totiž plánovaný úsek nemohl dodělat o víkendu a stavba by se posunula do všedních dnů, což by způsobilo obrovský kolaps dopravy v našem městě,“ konstatoval náměstek primátora Viktor Lavička.