Nejenže způsobili nehodu. Navíc jsou podezřelí z užití drog

HODONÍN – V sobotu po poledni došlo na Hodonínsku ke dvěma nehodám aut, jejichž řidiči za volanty správně sedat neměli. V Bzenci se střetla dvě osobní auta. Devatenáctiletý řidič jedoucí ve Škodě Fabia při průjezdu zatáčky nepřizpůsobil rychlost svým schopnostem a mokré vozovce a uvedl vozidlo do smyku. Následně vjel do protisměrného jízdního pruhu, kde narazil do projíždějícího vozidla Volkswagen Eos.

zdroj: Policie JMK

Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič Volkswagenu a byl převezen do nemocnice. „U obou řidičů provedli policisté dechové zkoušky s negativním výsledkem. Avšak u řidiče Fabie byl následně zjištěn pozitivní test na přítomnost látky Canabis. Policisté jej vyzvali k lékařskému vyšetření s odběrem krve a moči, což však bezdůvodně odmítl. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a jeho případ předají k dalšímu šetření správnímu orgánu. Hrozí mu pokuta až do výše 50 tisíc korun a dvouletý zákaz řízení,“ uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

V neděli dopoledne havaroval mezi obcemi Vracov a Bzenec osmatřicetiletý řidič osobního vozidla BMW. Ten přecenil své řidičské schopnosti a podcenil mokrou vozovku, s vozidlem dostal smyk a havaroval mimo vozovku do travnatého příkopu. Z místa

zdroj: Policie JMK

události pak utekl a dobře věděl proč. Později byl vypátrán policisty v obci Vracov. „Podrobil se dechové zkoušce, která vyšla negativně, ale odmítl se podrobit testu na přítomnost návykových látek a rovněž po výzvě odmítl lékařské vyšetření s odběrem krve a odběrem moče. Navíc při jeho lustraci policisté zjistili, že tento řidič má vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do konce roku 2020. Pro podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí byl zadržen a eskortován do policejní cely. Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody,“ sdělil mluvčí Zámečník.