Do práce rychleji! Praha bude mít další železniční zastávky

PRAHA – Nové železniční zastávky se plánují na Praze 14, ale i v dalších městských částech. Zrychlí se tak přístup do centra.

Již v lednu schválili pražští radní zavedení železniční linky S61 ze Smíchova, přes Vršovice, do Běchovic. „Železniční trať byla dosud využívána pouze pro nákladní dopravu, ale má dostatečnou kapacitu pro provoz linky S61 v intervalu třiceti minut,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr. Do konce dubna 2020 by měla městská část Praha 14 připravit projektovou dokumentaci na výstavbu zastávek Praha-Hostavice, Praha-Jahodnice a Praha-Jiráskova čtvrť. Pražští radní nyní vyhověli žádosti této městské části, na poskytnutí dotace ve výši dvanáct a půl milionu korun, právě pro tento účel.

„Železniční doprava má v Praze velký potenciál. Linka S61 výrazně zrychlí stávající spojení, a nabídne také řidičům možnost přesednout na okraji Prahy na vlak, a za pár minut se dostat do centra. Z linky budou moci přestoupit cestující na dvě stanice metra, Depo Hostivař a Smíchovské nádraží,“ doplnil náměstek. O zastávce Depo Hostivař bude náměstek jednat s městskou částí Praha 10. Vedle plánovaných zastávek, probíhá již nyní výstavba nového nástupiště na nádraží Praha-Vršovice. Kapacita stávajících tří nástupišť je totiž ve špičce využita na maximum. Nové nástupiště umožní přidat další spoje.