Osm let pykal za podvody, teď se do nich pustil znovu

NÁCHODSKO – Sotva opustil brány věznice, už se dal zase na dráhu zločinu. Téměř šedesátiletý muž si vymýšlel různé historky, díky nim inkasoval statisíce. Budete žasnout, co všechno si navymýšlel a na kolik peněz si díky své obratné manipulaci s lidmi přišel.

Sedmapadesátiletý muž z Teplicka strávil osm let svého života ve vězení za podvodné vylákání peněz. Když se ocitl na svobodě, pustil se do stejné trestné činnosti znovu. Začal u svých známých, ze kterých vylákal zhruba 350 tisíc korun a to pod záminkou, že potřebuje zálohu na uvolnění peněz zablokovaných na zahraničním bankovním účtu v Holandsku. Posléze zase od seniora, se kterým se také znal, vylákal zhruba stejnou částku. Tentokrát vsadil na soucit. Vymyslel si bájnou historku, že finance potřebuje pro svého malého syna, který trpí leukémií.

Kriminálka se podvodníkovi brzy dostala na stopu a na muže byla uvalena vazba. Náchodská policie nyní hledá další případné oběti a žádá je o podání svědectví. „Pokud se další lidé domnívají, že si tento muž půjčil peníze také od nich, ať v tom případě kontaktují přímo náchodskou kriminální policii na telefonním čísle 974 534 320. Obviněnému muži, který na další průběh vyšetřování čeká ve vazební věznici, hrozí až osmiletý trest odnětí svobody,“ uvádí policejní tisková mluvčí Eva Prachařová.