Sekal trávu a převrátil se do zámeckého rybníka. Muže se zachránit nepodařilo

BŘECLAV – V areálu lednického zámku došlo k nešťastné události. V zámeckém rybníku našli utonulého jedenasedmdesátiletého muže, který spadl do rybníka při sečení trávy.

Policisté přijali oznámení v pondělí v půl jedenácté. „Podle prvotního šetření se podařilo zjistit, že zaměstnanec vykonával práci na malém zemědělském traktůrku, který se s ním převrátil do vody. Přestože na místo vyjely všechny složky IZS, muže se již zachránit nepodařilo,“ uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová. Muže v rybníku našli kolemjdoucí, kteří zavolali na linku záchranky. Za asistence operátora  se muže pokoušeli oživit, ale neměli úspěch. Později ho marně oživovali profesionální záchranáři. „Muže oživovali asi čtyřicet minut. Bohužel bezvýsledně,“ informovala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Vše zatím nasvědčuje tomu, že muž zemřel bez cizího zavinění. Příčinu úmrtí ještě potvrdí nařízená soudní pitva.

Událostí se nyní zabývá výjezdová skupina služby kriminální policie a vyšetřování, která prověřuje veškeré okolnosti této tragédie. „K šetření jsme přizvali také Oblastní inspektorát práce pro Jihomoravský kraj, který se bude vyjadřovat k dodržování předpisů vztahujících se k bezpečnosti práce,“ dodala mluvčí Haraštová.