Hned dva sebevrazi ochromili současně dvě linky metra

PRAHA – Úterní odpoledne zásadně změnilo život mnoha lidem. Cestujícím na linkách metra A a C, a také dvěma sebevrahům, kteří skočili do kolejiště.

„Pražští hasiči nejprve zasahovali ve stanici metra Florenc, kde byl nahlášen na lince C pád člověka do kolejiště,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Osmatřicetiletý muž byl zaklíněn pod soupravou metra, pod kterou předtím skočil se záměrem ukončit svůj život. Profesionální hasiči společně s jednotkou hasičů dopravního podniku muže vyprostili a předali do péče záchranářů. Následně byl muž převezen do nemocnice. Po dobu zastavení provozu byla nasazena náhradní autobusová doprava. Linka C se opět rozjela po necelých dvou hodinách.

Další osoba skočila do kolejiště ve stanici Bořislavka na trase metra A, jen o čtvrt hodinu později. Tam se jednalo o sedmapadesátiletou ženu. Přestože záchranáři dlouhé desítky minut bojovali o její život, žena svým zraněním podlehla. I zde se jednalo o plánovanou sebevraždu. Policie oba případy vyšetřuje. I na tomto úseku byla zavedena náhradní autobusová doprava. Před čtvrtou odpolední již byl provoz metra plně obnoven.