S traktorem se vydal na nákupy. Zákaz řízení ani alkohol nebyl problém

STARÉ MĚSTO – Kuriózní nedělní večer připravil policejní hlídce starší muž z Uherskohradišťska, který brázdil ulice Starého Města za volantem traktoru. Krátce před nedělní půlnocí se vydal na nákupy, a aby vše hladce probíhalo, posilnil se předtím alkoholem. Svou spanilou jízdu nakonec ukončil srážkou s policejním vozidlem.

Hlídka ho nejdříve zastavila ve Východní ulici ve Starém Městě. „Nejen že nadýchal 0,46 promile alkoholu, ale navíc má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté mu tak zakázali další jízdu,“ popsala první večerní setkání s traktoristou policejní mluvčí Milena Šabatová.

Muž si ale ze zákazu nic nedělal a po dvou hodinách už opět seděl za volantem. Tentokrát se s policisty setkal na Velkomoravské ulici. „Řidič však nerespektoval výstražné znamení k zastavení, a jak se blížil k policejnímu vozidlu, tak do něj narazil. Až na vzniklou dvacetitisícovou škodu se naštěstí nikomu nic nestalo,“ sdělila Šabatová. Následná dechová zkouška odhalila 0,36 promile v krvi.

Traktor byl před nárazem celý obklopen nákupem. Vzadu měl dokonce přivázaný nákupní koš, který muž ukradl u supermarketu. „Muži jsme sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu podle zákona hrozí až dvouleté vězení. Navíc technicky nezpůsobilý traktor, se kterým páchal trestnou činnost, mu byl odňat,“ dodala Šabatová.

Pro povedeného traktoristu to zdaleka nebylo první setkání s policií. Na nákupech v podobném stylu byl již před čtrnácti dny, kdy ho ve Starém městě zastavil strážník městské policie. Přivolaní policisté už tehdy zjistili, že porušil zákaz řízení, byl opilý a navíc i agresivní a vulgární. Situace se vyhrotila natolik, že skončil na policejní služebně.

Zdroj: Policie ČR
Zdroj: Policie ČR