Slavnost vína, burčáku a dobré muziky, to je Valtické vinobraní 2019

BŘECLAV – Hlavní město vína Valtice s partnery pořádá 4. až 5. října poslední vinobraní letošní burčákové sezóny 2019. Jde o nejočekávanější akci v srdci Lednicko-valtického areálu.

Centrem této dvoudenní slavnosti je hlavní pódium na náměstí. Můžete se tam setkat s velkým množstvím krojovaných, dětských národopisných souborů, mužských a ženských sborů, ale i hlavních ikon moderní hudby. Další scéna na ulici Vinařská nabídne pestrý program doplňující hlavní pódium. Na náměstí můžete ochutnat kromě dobrého vína mnoho tradičních i krajových jídel z širokého okolí Valtic. Páteční program na náměstí začne od 18 hodin. V sobotu se zahájí v 10 hodin. Na hlavním pódiu se vystřídá program skupin zvučných jmen až do 22 hodin. Druhé pódium  v areálu Vinných sklepů Valtice spustí svou nabídku od 13 do 24 hodin. Lákavý program bude doplňovat i Vinařská stodola. V sobotu uvidíte doprovodný program ve Valtickém Podzemí i na zámku. Krojovaný průvod městem, se zastávkou na druhém pódiu, vyjde z ulice Sobotní od Střední vinařské školy v pravé poledne a jeho příchod na hlavní pódium na náměstí bude ve 14 hodin.

Také na zámku Valtice bude probíhat kulturní program. Před zámkem na balustrádě bude stánkový prodej s bohatou nabídkou jídel i vín, s doprovodem cimbálových muzik Dur a Musica Moravica. Večer zahraje na balustrádě kapela Zadáci. Cimbálové muziky Vladimíra Beneše s primáškou Veronikou Svačinovou, Kapuráci a Notečka oživí také vnitřní nádvoří zámku. V sobotu na vnitřním nádvoří zazpívá folklórní pěvecký sbor Mužáci z Valtic. Vstup na vinobraní na zámku je zdarma.