Ze supermarketu ve Zlíně chtěl ukrást alkohol. Na pracovníka ostrahy pak zaútočil střepem

ZLÍN – Dvojice mužů se koncem června vydala do zlínského supermarketu. Během pohybu v prodejně upoutali svým chování pracovníka ostrahy, který pojal podezření, že ukradli alkohol. Požádal je, aby ho následovali do zadržovací místnosti, kde jim chtěl zkontrolovat obsah batohu. Při útěku se ale jeden z nich začal ohánět střepem z rozbité lahve.

Oba muže zastavil pracovník ostrahy u pokladen. Nejprve ho následovali, ale u východu začali utíkat. „Pracovník ostrahy jednoho z nich chytil za batoh, aby mu zabránil v útěku, ten upadl a přitom se mu rozbila pivní láhev, kterou měl v ruce. Vzal do ruky jeden ze střepů a ohnal se s ním po muži ostrahy,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Napadený se útoku vyhnul. Zloděj se po něm ale ohnal ještě dvakrát a vyhrožoval mu, že ho zabije. Bezpečností pracovník je proto nechal z prodejny raději odejít a přivolal policisty. Ti oba záhy dopadli opodál a převezli na služebnu.

Komisař kriminální policie ze Zlína nyní třiačtyřicetiletého muže bez stálého bydliště žijícího ve Zlíně obvinil z trestných činů nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. „Za tyto trestné činy hrozí jedenáctkrát trestanému recidivistovi v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Kozumplíková.