Tady dejte pozor! Tabulka 5 nejrizikovějších míst ve středních Čechách

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Nejrizikovějším místem ve středních Čechách byla v letech 2016 až 2018 zatáčka s křižovatkou poblíž obce Medonosy ve Středočeském kraji. Asi půl kilometru severně od obce došlo na silnici I/9 za tříleté období k osmnácti nehodám, z toho čtyřem vážným. Dva lidé na místě zemřeli a dva si odnesli těžká zranění. Vyplývá to z nové analýzy, kterou zveřejnila pojišťovna Allianz, která vycházela z databáze JDVM (Jednotná dopravní vektorová mapa) s lokalizací všech dopravních nehod v České republice evidovaných Policií ČR. Zařadila do ní dálnice a silnice první třídy.

Obec Medonosy leží na silnici I/9, která je starou spojnicí Prahy s Mělníkem, Českou Lípou a směřuje dále na sever až k německé hranici. Má jít o jednu ze stavebně nejzanedbanějších silnici I. třídy v České republice. Nezpevněné krajnice, nepřehledné zatáčky a nebezpečné mostky bez svodidel jsou rizikové.

K dosud poslední ohlášené nehodě se zraněním došlo na silnici 9 v obci Medonosy 25. 9. 2019. Provoz na silnici byl zdržen na 2 hodiny.