Vážná, hromadná nehoda s hořícím kamionem uzavřela dálnici D1

AKTUALIZACE 14. října 16:47 hodin.
Jak nám dodatečně sdělila policejní mluvčí Eva Stulíková, „Při ranní havárii se do kolize s hořícím kamionem dostaly 4 osobní vozy. Pátým havarovaným autem bylo policejní služební vozidlo, viz dodatečně přidané foto, kde byl zraněn policista. Škoda vzniklá požárem byla odhadnuta na 10 milionů korun. Hasiči zásah ukončili po osmé hodině, kdy bylo místo nehody předáno zástupcům ŘSD.  Okolnostmi dopravní nehody se zabývá Policie ČR.“

“Velké poděkování patří svědkům celé události, kteří neváhali a bleskově pomohli účastníkům nehody dostat se z havarovaných vozidel na bezpečné místo ještě před příjezdem záchranných složek. Bez jejich duchapřítomné pomoci by následky nehody byly patrně mnohem horší!” řekl mluvčí Petr Svoboda z oddělení IZS HZS Středočeského kraje.

Služební vozidlo PČR
………………………………………………………………..

BENEŠOVSKO – V neděli večer, vyslalo operační středisko k nehodě na D1 čtyři profesionální a tři dobrovolné jednotky hasičů.

V neděli 13. října v 19.24 hodin přijala tísňová linka středočeských hasičů hlášení o dopravní nehodě na 49. kilometru směrem na Brno. V prostoru křižovatky Psáře na Benešovsku se převrátila cisterna, převážející palmový olej a začala hořet, zablokovala oba jízdní pruhy a havarovalo zde dalších 5 osobních vozů.

4 z nabouraných aut také zachvátily plameny, v jednom z nich nalezli hasiči jednoho mrtvého člověka. Dalších 10 lidí ošetřila záchranná služba na místě, někteří byli převezeni do nemocnice. „Přivolána byla i letecká záchranná služba, která transportovala policistu s vážnými mnohočetnými poraněními do nemocnice v pražských Střešovicích. Ten byl sražen a odmrštěn autem, když odkláněl provoz na dálnici na 34. kilometru,“ informovala mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Ve 20:30 byl oheň zlikvidován, dálnice byla na nutnou dobu zastavena v obou směrech a hasiči, společně se zástupcem odboru životního prostředí z Vlašimi, dále řešili unikající olej z cisterny do kanalizace. „Provoz je odkloněn na 34. kilometru u Ostředku, dálnice bude uzavřena až do rána,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda.