Nová nutriční poradna má přístroj na analýzu těla

HOŘOVICE – Nemocnice v Hořovicích má také, mimo jiné, nutriční poradnu. V dnešní době, kdy je obezita jedním z velkých problémů, je v kraji odborná pomoc velmi vítaná.

V poradně mají k dispozici nový profesionální diagnostický přístroj InBody. Jedná se o přístroj, který se používá k analýze lidského těla. Během několika minut provede velmi přesnou, rychlou a bezpečnou analýzu pomocí jedinečné technologie. Zjednodušeně řečeno, přístroj Vám do těla pošle velmi slabý elektrický impulz, kterým zjistí elektrický odpor tkání a výsledkem je celkem přesný obraz složení Vašeho těla.

„Díky unikátnímu a nejmodernějšímu softwaru přístroj poskytuje mimo základní údaje i informace o útrobním tuku, které jsou jedním z rizikových faktorů pro vznik mnoha závažných onemocnění 21. století jako je infarkt, cukrovka, vysoký krevní tlak, či různá onkologická onemocnění. Nedílnou součástí jsou tedy také počítačové programy, které poskytnou výsledky v srozumitelném a grafickém provedení. Kromě běžných informací jako je množství kosterního svalu, celkového a útrobního tuku, bazálního metabolismu atd. poskytuje přístroj také údaje jako je ABSI – index tělesné hmotnosti, Extracelulární matrix – což je hmota ukládající se v mezi buňkami, Index retence tělesné vody a mnoho dalšího,“ popisuje Iva Hlaváčková, nutriční specialistka Nemocnice Hořovice.

Obezita se v poslední době stává zásadním problém celosvětové populace. Představuje zdravotní rizika a větší predispozice ke zdravotním obtížím a civilizačním chorobám. Tato analýza je neinvazivní, rychlá, jednoduchá. Měření probíhá v oblečení a na boso. Je vhodná pro všechny věkové kategorie, kromě osob s kardiostimulátorem a těhotných žen.