Policie pátrá po řidiči, který nedal přednost seniorce a pak ujel

OLOMOUC – Policisté Dopravního inspektorátu Olomouc se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po řidiči a jeho vozidle, a to v souvislosti s objasněním dopravní nehody.

Nehoda se stala ve středu 23. října kolem 19:45 hodin na křižovatce ulic Horní Lán a Čajkovského v Olomouci, za obchodním domem Terno. Neznámý řidič s prozatím neznámým autem, který jel od ulice Čajkovského směrem k ulici Horní Lán, měl s vozidlem odbočovat z vedlejší silnice vlevo a přitom nedal přednost v jízdě protijedoucí 72leté cyklistce, která projížděla uvedenou křižovatkou přímo, ve směru od parkoviště obchodního domu k ulici Čajkovského.

Cyklistka ve snaze zabránit střetu, seskočila z kola na pravou končetinu, přičemž si způsobila zranění, s nímž skončila v péči zdravotnické záchranné služby. Nezjištěný řidič i s vozidlem z místa ujel, aniž by zastavil,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Svědci, kteří nehodu viděli, místem procházeli nebo projížděli a svými informacemi by mohli přispět k objasnění nehody a zjištění neznámého auta a jeho řidiče, ať prosím vytočí linku 158. Policie rovněž žádá řidiče předmětného osobního vozidla, aby se se svým svědectvím přihlásil policistům.